fu'a_itulau

Frito-Lay, o se tasi o taʻutaʻua gaosi meaʻai, faʻasalalau se laʻasaga tele i le faʻaitiitia o lona tulagavae kaponi

Frito-Lay, o se tasi o taʻutaʻua gaosi meaʻai, faʻasalalau se laʻasaga tele i le faʻaitiitia o lona tulagavae kaponi

Ua faailoa mai e le kamupani ni fuafuaga e fausia ai se fale greenhouse i Texas, lea e faamoemoe o le a iu ina mauataga mea'ai fa'apala.O le gaioiga o se vaega o le kamupani matua PepsiCo's Pep+ initiative, lea e faʻamoemoe e faʻaaogaina uma ona afifiina, toe faʻaaogaina pe faʻafefeteina i le tausaga 2025.

IMG_0058_1

O le poloketi o le greenhouse o le a tu i Rosenberg, Texas ma o loʻo faʻamoemoe e amata ma faʻagaoioia i le 2025. O le a taulaʻi i le atinaʻeina o mea fou mo le afifiina, faʻaogaina o laʻau, mea e mafai ona faʻaleagaina i le palasitika masani.Frito-Lay ua amata ona suʻeina lanataga faapalagafa'atasi ai ma fa'atauoloa filifilia i le Iunaite Setete, ma le fa'amoemoe e fa'asolo atu lana afifi fou gafataulimaina i ana oloa uma i se taimi lata mai.

O le aga'i atu i le fa'apipi'iina o mea fa'apalapala ose vaega o le fa'alauteleina o le lalolagi i le fa'atumauina o fale gaosi oloa.O loʻo faʻateleina le au faʻatau mo filifiliga faʻalelei, ma le tele o kamupani o loʻo teu faʻafaigaluega i suʻesuʻega ma atinaʻe e fausia ai ni fofo faʻapipiʻi gafataulimaina.

O le fuafuaga a Frito-Lay e fa'apipi'i atoatoa le fa'apalapala e matua'i taua tele, ona o taga palasitika masani e mafai ona alu i le fiaselau tausaga e pala.I le avea ai ma se tasi o kamupani gaosi mea'ai sili ona tele i le lalolagi, o lo'o fa'apipi'iina e le kamupani le faitau miliona o ato i tausaga ta'itasi, ma fa'atupu ai le aga'i atu i le afifiina gafataulimaina aemaise le a'afiaga.

O le galuega fa'atosina ose atina'e fa'afiafiaina mo le nu'u fa'apitonu'u i Rosenberg, Texas.E tusa ma le 200 galuega e mafai ona maua e le poloketi, ma maua ai le faʻaleleia o le tamaoaiga o le atunuʻu.O le a maua ai foi se avanoa mo saienitisi ma tagata suʻesuʻe e atiaʻe mea fou faʻapipiʻi gafataulimaina, aʻo faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga o le filogia o palasitisi.

O tupe fa'afaigaluega i afifi gafataulimaina e mana'omia mo kamupani pei o Frito-Lay, ona o lo'o fa'atupula'ia e tagata fa'atau le tele o filifiliga fa'alelei.O le tautinoga a le kamupani i le faia o ana afifi uma e mafai ona toe faʻaaogaina, toe faʻaaogaina pe faʻafefeteina i le 2025 o se tautinoga iloga, ma matou te faʻamoemoe e faʻaosofia ai isi kamupani e faia ni laʻasaga faʻapea i faiga faʻatauga gafataulimaina.

A o tatou feagai ma le taufaamatau o suiga o le tau ma le faaleagaina o le siosiomaga, e sili atu le taua nai lo se isi lava taimi mo pisinisi e tauaveina le matafaioi mo lo latou aafiaga i luga o le paneta.O le galuega faufale a Frito-Lay o se laasaga taua i le itu saʻo, ma matou te tulimatai atu e vaʻai pe faʻafefea ona suia le pisinisi meaai mama i tausaga a sau.


Taimi meli: Me-26-2023